Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güney sınırındaki güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz

Hiç yorum yok


Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda konuştu. Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Daha önce Suriye'ye operasyon sinyali veren Erdoğan, bugün de "Güney sınırımızda oluşturmaya çalışılan terör koridorunu darmadağın ettik. Hem güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de karasıyla, deniziyle, havasıyla tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda konuştu. Reis Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilmesi beklenen operasyon hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Hem güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de karasıyla, deniziyle, havasıyla tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz" dedi.

"HER ZAMAN TÜRK ORDUSU'NU HEDEF ALDILAR"

Türk ordusunun her dönem düşmanların hedefinde olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Suriye'de derinleşen insanlık dramına karşı sınır ötesi harekatlarımızın başladığı günden bugüne oluşturduğumuz güvenli bölgelere 500 binin üzerinde Suriyeli kardeşimizin geri dönmesini sağladık.

Türk milleti için güçlü bir orduya sahip olmak, tarih boyunca hep olageldiği gibi bugün de bir tercih değil, bir mecburiyettir. Uzunca bir süre ordumuzu içten içe çürütmek, ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışında vücut bulan, vatan müdafaasında zafiyete düşürmek, tarihiyle ve kadim değerleriyle bağını koparmak için her yola başvurdular" dedi.

"GÜNEYDE OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILAN TERÖR KORİDORUNU DARMADAĞIN ETTİK"

Pençe-Kilit Operasyonu'nun önemine de değinen Cumhurbaşkanı, "Türk ordusuna saldırmak için her dönem farklı araçlar, farklı kişiler kullandılar. En son FETÖ ihanet çetesinin ordumuz içindeki elemanlarıyla bu emellerine ulaşmaya çalıştılar. Hamdolsun milletimizle birlikte bu büyük ihanet oyununu bozduk.

FETÖ'den temizlediğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizi, personel temini ve eğitiminden, silah gücüne kadar her alanda dünyanın en modern orduları arasına katacak adımları attık. Bu sayede Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı Harekatları ve nisan ayında başlattığımız Pençe-Kilit Operasyonuyla güney sınırımızda oluşturmaya çalışılan terör koridorunu darmadağın ettik" diye konuştu.



Hiç yorum yok

Yorum Gönder